otrdiena, 2022. gada 1. marts

6.apstāšanās - Veronika pasniedz sviedru lakatu

 


Mēs redzējāmViņu, — saka pravietis. — Viņam nebija nekāda izskata, nedz arī kāda skaistuma, lai mēs to ar labpatiku uzlūkotu… Vīrs, kam nebija svešas sāpes un kas bija norūdīts ciešanās (Iz. 53, 2.3).
… Viņš nesa daudzējo grēkus un par pārkāpējiem lūdzās (Iz. 53, 12).

Veronika līdz galam nezin, kas ir Jēzus. Tomēr viņa redz, ka šim "notiesātajam" ir vajadzīga palīdzība. Pateicībā par šo žestu, Jēzus uz viņas sviedru lakata atstāj savas sejas attēlu. Veronika spēj saskatīt cietošajā Kristū Dieva attēlu. Arī mēs viens otram esam Dieva radītā cilvēka attēls. Būsim uzmanīgi un mēgināsim atklāt otrā cilvēkā Dieva Vaigu.

Mēs pielūdzam Tevi, Kungs Jēzu Kristu, un Tevi slavējam.
Jo ar savu svēto krustu Tu esi atpestījis pasauli.

Tēvs Mūsu

Tēvs mūsu, kas esi Debesīs,svētīts lai top Tavs Vārds,lai atnāk Tava valstība,Tavs prāts lai notiek kā Debesīs,tā arī virs zemes.Mūsu dienišķo maizi dod mums šodienun piedod mums mūsu parādus,kā arī mēs piedodam saviem parādniekiem,un neieved mūs kārdināšanā,bet atpestī mūs no ļauna.Amen.

Esi sveicināta

Esi sveicināta, Marija, žēlastības pilnā, Kungs ir ar Tevi; Tu esi svētīta starp sievietēm, un svētīts ir Tavas miesas auglis Jēzus. Svētā Marija, Dieva Māte, lūdz par mums, grēciniekiem, tagad un mūsu nāves stundā. Amen.

Krustā sistais Kungs Jēzu Kristu.
Apžēlojies par mums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru